Onnistunut kokonaisuus Hoviportaiden kanssa

Taloprojektimme alkoi vuonna 2016, kun hankimme Jyväskylän Tarhamäestä tontin uudelle kodillemme. Alkuperäinen suunnitelmamme oli rakentaa yksikerroksinen talo, mutta tontin muoto ja koko ei ollut paras mahdollinen tälle ajatukselle. Asuinpinta-ala piti saada pienempään pakettiin, jolloin talo olisi rakennettava kahteen kerrokseen. Siitä alkoivat suunnittelutyö ja reissut rakennusalan tapahtumiin vuosien 2016 ja 2017 aikana. Yksi tärkeimmistä päätöksistä oli mielestämme portaikko sekä toisen kerroksen kaiteet. Halusimme kodin, jossa on ilmavuutta ja mahdollisimman vähän rakenteiden tuomia näköesteitä.

Tutustuimme alan tarjontaan ja hyvin varhaisessa vaiheessa kiinnitimme huomiota Hovinikkareiden ratkaisuihin mm. Mikkelin asuntomessuilla. Portaiden ja asennustyön laatu sekä näyttävä ulkoasu vakuutti meidät ja pyysimme tarjouksen tuotteista. Hovinikkareiden edustaja vieraili rakenteilla olevassa kodissamme ja saimme hyvää konsultaatiota erilaisista toteutus ja materiaaliratkaisuista. Portaiden sovittaminen eteisen ja olohuoneen väliin saatiin onnistumaan erinomaisesti ja Hoviportaiden ehdotuksesta levensimme portaikkoa vielä 10 cm alkuperäistä leveämmäksi. Olimme vakuuttuneita ja teimme kaupat.

Tarkastusmittaukset ja asennustyö suoritettiin kesällä 2018 ja koko projekti saatiin valmiiksi kahdessa päivässä. Portaat ovat kahteen kertaan valkovahattua saarnia ja käsijohteet talon muuhun väritykseen sävytettyä puuta. Lasikaiteet ovat 6+6mm karkaistua lasia. Portaikon askelmissa on tyylikkäät led-valaistukset, jotka valaisevat koko eteisen pimeinä talvi-iltoina.

hoviportaat referenssi spica lasikaide

hoviportaat referenssi spica lasikaide

hoviportaat referenssi spica lasikaide

hoviportaat referenssi

hoviportaat referenssi spica lasikaide

Olemme kokonaisuudessaan erittäin tyytyväisiä Hovinikkareiden tuotteisiin ja palveluun ja olemmekin jo suositelleet heitä muillekin rakentajille eri puolella Suomea.

Teskti ja kuvat: Kimmo Kokkonen

Askelmat: Saarni valkolakattu
Kaiteet: Hovi Spica -lasikaide
Muuta: Askelmissa led valot, muut puuosat harmaa erikoisväri