Uusi portaikko vanhaan taloon

Ostimme suurehkon puutalon, joka tarvitsi kokonaisvaltaisen remontin. Talon sisäportaat olivat huonossa kunnossa ja remontin alussa ajattelimme, että teemme itse uuden portaikon.

Mieli kuitenkin alkoi muuttua remontin edetessä. Yhdeksän kuukauden remontoinnin jälkeen portaiden uusiminen tuli vihdoin ajankohtaiseksi eikä intoa lisätöihin enää juuri ollut. Remontin edetessä oli myös käynyt selväksi, ettei portaiden uusiminen olisi mikään läpihuutojuttu.

Talossa on kolme kerrosta, joten portaikko on korkea. Ja kuten vanhoissa taloissa yleensä, yksikään seinä tai kulma ei ole suora ja portaikon leveydessä oli suurta vaihtelua. Vanhat portaat olivat myös melko jyrkät, joten uusista portaista haluttiin turvallisemmat lapsille.

Portaikko sijaitsee heti sisääntulon vieressä ja on muutenkin näkyvällä paikalla talossa, joten niiden ulkonäkö oli meille myös tärkeää. Meillä oli selkeä visio, miltä portaiden piti näyttää.

Hoviportaat myönsivät saman tien, ettei tapauksemme tosiaan ollut se helpoin mahdollinen. Hoviportaiden porrasmestari -palvelun avulla kaikki kuitenkin hoitui meidän näkökulmasta vaivattomasti. Portaikko käytiin mittaamassa todella tarkasti, jonka jälkeen saimme nähtäväksi 3D -mallin portaista. Asennus tapahtui sovittuna päivänä ja ilman ongelmia.

Uudet portaat ovat turvalliset ja näyttävät juuri siltä, miltä halusimmekin. Vanhat portaat nitisivät ja kirskuivat, joten tuntui juhlalliselta astella ensimmäistä kertaa uusia, täysin äänettömiä portaita pitkin.