Uudiskohteen porrasremontti

Kaksikerroksisessa, kerrostalossa sijaitsevassa uudiskohteessa oli asuntoa ostettaessa portaat jo tietysti olemassa. Portaat ja niiden kaiteet eivät kuitenkaan miellyttäneet, sillä ne tukkivat liikaa isoista ikkunoista avautuvaa merinäkymää. Lisäksi portaikon alapäässä oleva tuuletusikkuna ei auennut, vaan osui portaisiin.

Uusia portaita lähdettiin siis suunnittelemaan sekä visuaalisesta että käytännön näkökulmasta. Askelmiin haluttiin aitoa ja aidon näköistä puuta, joka sopisi asunnon lattioihin. Tässä auttoi suuresti Hoviportailta lähetetyt mallipalat, joita sai rauhassa kotona vertailla muihin materiaaleihin ja tarkastella eri valaistuksissa.

Kaiteissa ehdoton kriteeri oli keveys ja se, että ne peittäisivät kaunista merimaisemaa mahdollisimman vähän. Modernit lasikaiteet kevyillä ja ilmavilla käsijohteilla olivat siis luonteva ratkaisu tähän tilaan. Läpinäkyvät lasikaiteet tuovat kaksikerroksiseen asuntoon myös lisää avaruutta ja antavat eleettömyydellään  maiseman säilyä huomion keskipisteenä.

Suunnittelu oli vahvaa yhteistyötä asukkaiden ja Hoviportaiden kesken. Portaiden alaosan erikoisaskelmat tekevät käytöstä mukavaa, portaat tuntuvat tutuilta eikä jalkoja tarvitse asetella tai askelmissa kulkemista erikseen miettiä.
Hoviportaiden askelmat kuljettavat kulkijaa tutunoloisesti.