Talotaika – onnistunut porrasvalinta

Meidän porrastoimittajaksemme valikoitui Hoviportaat, pitkän linjan porrasvalmistaja Kangasniemeltä. Kirjoittelin keväällä porrasinspiraatiosta, jonka jälkeen sain yhteydenoton suoraan Hoviportailta. Heidän palveluasenteensa vakuutti minut ensimetreiltä alkaen, vaikka toiveenamme olikin vähän perusportaista poikkeava lopputulos. Kävin tehtaalla paikan päällä jututtamassa portaiden suunnittelijaa, joka kuunteli toiveeni ja toteutti niiden pohjalta juuri sellaisen piirustuksen, jota olin lähtenyt hakemaan. Halusin portaisiin ilmavuutta ja keveyttä ja toisaalta myös vähän persoonallista otetta. Mielestäni näissä portaissa toteutuvat nuo kaikki toiveet.

Selkeät 3d-kuvat, joissa portaita pääsee pyörittelemään joka puolelta, vastasivat mielestäni hyvin lopputulosta ja helpottivat ehdottomasti U-mallisten portaiden hahmottamista. Kun syksyllä tuli aika vahvistaa porrastilaus, paikanpäällä kävi mittaaja ottamassa vielä tarkistusmitat ennen portaiden tuotantoon siirtymistä. Otimme portaat asennettuna ja se kannatti ehdottomasti. Kymmenen vuotta asennustöitä tehnyt ammattilainen hoiti homman reilussa puolessa päivässä, vaikkei kuulemma ollut täsmälleen tämän tyylisiä pinnakaiteellisia portaita aikaisemmin asentanutkaan.

Pohdin pitkään askelmien sävyä, mutta päädyimme lopulta valkoiseen, koska halusimme välttää mahdollisia puun sävyeroja tammilattian kanssa. Nyt valinta tuntuu oikealta, portaat ovat kaunis, lattiasta esille nouseva elementti. Materiaaliltaan askelmat ovat kestävää vaahteraa ja kaiteiden pinnat metallia. Kokemuksen mukaan valkoisiin askelmiin tulee väistämättä ajan kanssa jälkiä ja kolhuja, mutta elämää vartenhan ne onneksi on tarkoitettukin!

Me olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen, työnjälki on siistiä, portaat eivät narise tai notku ja ovat helpot sekä tukevat kulkea. Vilpitön suositus Hoviportaalle siis!

– Jenni

Alkuperäinen kirjoitus: https://www.talosanomat.fi/talotaika-onnistunut-porrasvalinta