Artikkelit

Onnistunut kokonaisuus Hoviportaiden kanssa

Taloprojektimme alkoi vuonna 2016, kun hankimme Jyväskylän Tarhamäestä tontin uudelle kodillemme. Alkuperäinen suunnitelmamme oli rakentaa yksikerroksinen talo, mutta tontin muoto ja koko ei ollut paras mahdollinen tälle ajatukselle. Asuinpinta-ala piti saada pienempään pakettiin, jolloin talo olisi rakennettava kahteen kerrokseen. Siitä alkoivat suunnittelutyö ja reissut rakennusalan tapahtumiin vuosien 2016 ja 2017 aikana. Yksi tärkeimmistä päätöksistä oli mielestämme portaikko sekä toisen kerroksen kaiteet. Halusimme kodin, jossa on ilmavuutta ja mahdollisimman vähän rakenteiden tuomia näköesteitä.

Lue lisää ”Onnistunut kokonaisuus Hoviportaiden kanssa”

Tehdään talo -blogi: Portaat

Kaksikerroksiseen taloon kuuluu tietenkin portaat. Portaat tulevat usein keskeiselle paikalla, joten niiden ulkonäköön on syytä keskittyä. Meillä portaiden ulkomuodon saneli niille tuleva aukko, joka oli noin 2m x 2m neliö. Siihen mallivaihtoehtoja oli vain yksi: tasanteeton U-porras. Sen voi valita umpi- tai avomallina. Materiaalina voi olla puu tai metalli. Metalliportaat ovat kalliimmat vaikka kyllä puuportaistakin saa hinnakkaat.

(more…)

Silminnähden tyylikäs

Kangasniemeltä lähtöisin oleva Hoviportaat on yritys, joka suunnittelee ja valmistaa tyylikkäitä portaita sekä uudisrakennuksiin että remonttikohteisiin. Kokenut Hoviportaat-tiimi tietää, etteivät portaat ole vain siirtymiä varten, vaan ne ovat myös hallitseva visuaalinen elementti. (Talomestari 06/2018). Niinpä portaat suunnitellaan silmää miellyttäviksi, käytännön toimivuutta unohtamatta.

(more…)

Talotaika – onnistunut porrasvalinta

Meidän porrastoimittajaksemme valikoitui Hoviportaat, pitkän linjan porrasvalmistaja Kangasniemeltä. Kirjoittelin keväällä porrasinspiraatiosta, jonka jälkeen sain yhteydenoton suoraan Hoviportailta. Heidän palveluasenteensa vakuutti minut ensimetreiltä alkaen, vaikka toiveenamme olikin vähän perusportaista poikkeava lopputulos. Kävin tehtaalla paikan päällä jututtamassa portaiden suunnittelijaa, joka kuunteli toiveeni ja toteutti niiden pohjalta juuri sellaisen piirustuksen, jota olin lähtenyt hakemaan. Halusin portaisiin ilmavuutta ja keveyttä ja toisaalta myös vähän persoonallista otetta. Mielestäni näissä portaissa toteutuvat nuo kaikki toiveet.

Lue lisää ”Talotaika – onnistunut porrasvalinta”